top of page

Kvinde, kend din børste!


Ofte oplever jeg, at kvinder spørger mig om, hvilken børste, der vil passe bedst til deres hår. I virkeligheden er det slet ikke så avanceret, men de forskellige børstefabrikanter gør det bestemt ikke let at finde ud af. De lover guld og grønne skove, hvis man dog bare køber den nyeste model, som uden tvivl - præcis ligesom den sidste model - er lavet i et helt nyt materiale som gør håret helt fantastisk lækkert… or not.

Hvis din frisør ikke kan hjælpe dig med at finde den rigtige børste, er det jo altid godt, at du har min lækre blog til at guide dig.

Det er ikke størrelsen, men gørelsen

Når du skal finde ud af, hvilken størrelse du skal bruge, skal du blot kigge på dit hårs længde. Hvis du har et langt hår, vil en stor pladebørste for det meste være en ideel løsning. I et kort hår er det meget lettere at bruge en mindre børste, som samtidig er et bedre valg, hvis man ønsker at skabe fylde. Størrelsen er egentlig ligegyldig, hvis ikke man bruger børsten rigtigt. Som frisør er både typen af børste og størrelsen på den underordnet, da det som i virkeligheden betyder noget, er, hvorvidt man kan finde ud af at bruge sin føntørre korrekt sammen med børsten.

Et varmt blæs

Når man tørrer sit hår med en føntørre, er det vigtigt, at man ved, hvordan sådan en rent faktisk virker. Alt for ofte møder jeg folk, som tror, at man kan tørre sit hår med kold luft, og at det skulle være sundere for håret. Det passer nu ikke helt, og hvorfor mon? Det, der sker, når man tørrer et hår er, at vandet fordamper fra håret og efterlader det tørt og lækkert. Vandet fordamper ikke med kold luft. Når håret er varmt, kan det formes, og man kan således skabe fylde i det. Når man har brugt varmen til at forme og tørre håret, kan man efterfølgende fiksere håret ved at blæse det igennem med kold luft. På den måde opnår man et stærkere hold. Blæs altid med hårets groretning, da det vil hjælpe til at hårets skællag lægges ned, hvilket gør håret blankt. Giv den derfor altid hele armen, når håret er vådt og juster varmen i takt med at håret tørrer mere og mere.

Vask den og fjern hårene

Hører du til den kategori af kvinder, som lidt for sjældent renser sin børste? Svaret på det spørgsmål kan du meget nemt svarer entydigt ja eller nej til ved ganske simpelt at kontrollere, om der er hår i din børste lige nu. Fy for den lede! For hygiejnens skyld bør du efter hver anvendelse af børsten fjerne de hår, som måtte sidde tilbage i din børste. Ligeledes bør du mindst en gang om måneden rense din børste med sæbe og dernæst skylle med varmt vand. Er børsten lavet af træ eller hvis du har en pudebørste, som let bliver fyldt med vand, kan du med et drivvådt håndklæde rense børsten. Det er vigtigt, at vandet er varmt, da du på denne måde lettest opløser de rester af hårspray og tørshampoo, der ofte er med til at gøre børsten klam og ulækker.

Må det gerne være vådt?

Om dit hår har gavn af eller tager skade af at blive redt igennem, mens det er vådt, afhænger meget af hårets struktur, og hvorvidt håret er kemisk behandlet. Nogle kvinder oplever, at deres hår er lettere at rede igennem når det er vådt, mens andre kvinder oplever det fuldstændigt modsatte. Hvis du har krøller, er det en god ide at rede håret, mens det stadig er vådt. Det ved du, hvis du har krøller.

Egentlig synes jeg, at du skal gøre, hvad du føler, er bedst for dit hår. Det eneste tilfælde, hvor jeg virkelig vil fraråde at rede vådt hår, er hvis håret enten er eller har været kemisk lysnet. Lysnet hår er meget porøst og bliver derfor let skadet. Når håret er vådt, bliver det ekstra sensitivt, og det kommer mere eller mindre til at minde om en elastik. Derfor skal du i det tilfælde undgå at bruge din børste, førend håret er helt tørt.

Husk på, hvor lang tid det tager at gro håret langt. Du bliver nødt til at passe på det.

Featured Posts

Alt matriale er skrevet og tegnet af Filip Poulsen.
Matrialet må ikke benyttes af andre, uden særlig tilladelse

Archive
Follow Us
Search By Tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page