top of page

FØNTØR DIT HÅR MAND!


Vil du gerne undgå voks på hovedpuden, mindske dit shampooforbrug drastisk, og have et mere fyldigt look, så læs med her!

En føntørrer (også kaldet hårtørrer) er et fantastisk værktøj, at bruge hvis du ønsker, at kunne style dit hår på flere forskellige måder. Det tager kun få minutter og er stærkt undervurderet.

Det er dog oftest kun kvinden i hjemmet som benytter dette vidunderlige instrument.

Hvad sker der lige for det?

Dette indlæg henvender sig til mænd som ønsker et mere stilfuldt og fyldigt look samt til de kvinder som har mænd der burde tænke lidt mere over hvordan deres hår ser ud.

Det er i dagens Danmark blevet mere moderne og accepteret for mænd at have længere hår end det har været i lang tid, nogle typer har endda tillagt sig et vildtstående fuldskæg.

Stylingteknikken er dog ikke rigtig fuldt med tiden, hvorfor det ofte ender i en hestehale eller et fedtet look grundet et voldsomt overforbrug af voks.

Vil du gerne undgå voks på hovedpuden, mindske dit shampooforbrug drastisk, og have et mere fyldigt look, så læs med her!

Som hovedregel vil jeg sige, at du som mand bør føntørre dit hår uanset længde (hårets længde) og frisure. Du skal dog være opmærksom på hvilke tørreteknikker du bruger! Hvis du tørrer håret korrekt vil du have lettere ved at style det, ligesom at det omvendt vil vanskeliggøre stylingen af dit hår hvis du har gjort det forkert.

Frygt ej, det er ikke så svært endda.

Hvad skal du bruge?

Det eneste du skal bruge er en føntørrer. (..og nogle lækre hårprodukter)

Når du føntørrer dit hår er det en fordel at bruge et produkt i håret inden du tørrer det. Alt efter hvilken frisure og hårstruktur du har kan du bruge forskellige produkter med forskellig hårdhed, glans og effekt. Der er tre produkttyper som arter sig bedst før føntørring i et herrehår. Gelé, saltvandsspray/creme eller skum.

Når at du har tørret håret skal du bruge en voks eller en paste (en creme med hold) til at definere teksturen (rette frisuren til) og evt. derefter en hårlak (hårspray) til at fiksere din styling.

Her viser jeg hvordan tre forskellige frisure føntørres korrekt.

Ligesom med så meget andet kan du ved at dele stylingen op gøre det lettere og mere overskueligt for dig selv. Det er vist på arbejdstegningerne hvor du skal opdele håret for at opnå den perfekte styling.

Zac

Inden du begynder at "fønne" skal du tørre håret halvtørt med et håndklæde og påføre det valgte hårprodukt. Til denne frisure vil jeg anbefale en saltvandsspray.

1. Som vist på tegningen nedenfor skal du starte med at tørre håret i siderne og nakken lodret ned. Du kan glide dine fingre eller en børste igennem håret imens du blæser med den varme luft. Først når håret i siderne og nakken er helt tørt kan du gå videre til næste trin!

2. Når toppen tørres skal du bruge en lidt anderledes teknik. Her skal håret tørres fra side til side, sådan forsætter du til håret er helt tørt. Slut føntørringen af med at tørre håret til den side du ønsker at sætte det.

3. Håret er nu helt tørt og det eneste du mangler er at påføre et slutprodukt. Til en kort og pjusket frisure anbefaler jeg en hård voks med et mat look. Dette giver et godt og vedvarende hold samt et mere fyldigt look. Hvis du befærder dig i vind og blæst kan det være en god ide at slutte af med en let hårlak for at fiksere frisuren.

Bond

Inden du begynder at "fønne" skal du tørre det halvtørt med et håndklæde og påføre det valgte hårprodukt. Til denne frisure vil jeg anbefale en gelé med medium hold, uden shine.

1. Som vist på tegningen nedenfor skal du starte med at tørre nakken lodret ned. Når nakken er helt tør retter du fokus imod siderne som i denne frisure skal tørres lige tilbage. Tør den ene side helt færdig inden du begynder på den anden. Du kan glide dine fingre eller en børste igennem håret imens du blæser med den varme luft. Først når håret i siderne og nakken er helt tørt går du videre til næste trin!

2. Nu skal du stikke hovedet ned imellem benene (dine egne) og tørre dit forhår lige tilbage. Det er altså kun den forreste del af toppen som skal tørres i denne stilling. Når fronten er helt tør skal du rejse dig op igen og forsætte til næste trin.

3. Lad nu som om at du starter forfra med toppen og tør hele toppen skråt tilbage til den side du ønsker at det skal ligge til. Forsæt med den varme luft til toppen er helt tør og kør derefter en hånd eller børste tilbage igennem håret.

4. Håret er nu helt tørt og det eneste du mangler er at påføre et slutprodukt. Til denne frisure anbefaler jeg en blød voks eller en paste. Dette giver et blødt og fleksibelt hold samt et mere naturligt look. Hvis du bruger en voks som er for hård vil frisuren blot se fedtet og stiv ud. Slut evt. af med en let hårlak.

Pitt

Inden du begynder at "fønne" skal du tørre håret halvtørt med et håndklæde og påføre det valgte hårprodukt. Til denne frisure vil jeg anbefale en leave-in conditioner eller en varmebeskyttende cerme. (evt. med let hold) Del toppen fra, form den som en pølse og lig den ud til en af siderne imens du tørrer nakken.

1. Som vist på tegningen nedenfor skal du starte med at tørre nakken lodret ned. Med denne længde kan det godt tage lidt tid, men vær tålmodig. Når nakken er helt tør retter du fokus imod siderne som i denne frisure skal tørres lige tilbage. Tør den ene side helt færdig inden du begynder på den anden. Du kan glide dine fingre eller en børste igennem håret imens du blæser med den varme luft. Først når håret i siderne og nakken er helt tørt går du videre til næste trin!

2. Når toppen tørres skal du bruge en lidt anderledes teknik. Her skal toppen tørres skråt tilbage fra side til side, sådan forsætter du til håret er helt tørt. Slut føntørringen af med at tørre håret lige tilbage. (ganske kort)

3. Afslut stylingen med at påføre en meget blød voks eller paste lige tilbage igennem hele håret. Pas på at du ikke bruger for meget produkt! Håret vil herefter falde naturligt i skilningen helt af sig selv. Sæt det hår som falder ned om bag ved øret. Det er specielt vigtigt i denne frisure at håret et helt tørt før du påfører produktet.

Featured Posts

Alt matriale er skrevet og tegnet af Filip Poulsen.
Matrialet må ikke benyttes af andre, uden særlig tilladelse

Archive
Follow Us
Search By Tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page