top of page

Paris 2014 - Hot or not?

I starten af oktober 2014 satte jeg mig om bord på et fly i Kastrup lufthavn. Mit hår sad perfekt og humøret var højt, for jeg havde i lang tid glædet mig til denne tur. Destinationen var Paris. Formålet med turen var at hente inspiration og brudstykker af den franske efterårsmode med hjem til København og mine kunder. Det viste sig senere, at turen til Paris i stedet ville give mig noget helt andet.

Forventning

Hvad jeg havde bygget min forventning på, var historier om Paris og min egne erfaring med, at hente inspiration i andre af verdens storbyer, såvel i, som uden for Europa.

Paris er en stor by, som huser mange forskellige typer af mennesker. Der er plads til at skille sig ud på en helt anden måde, end man kan det i København. Derfor forventede jeg at se en hel del ”street fashion”. Jeg havde forventet, at se klassiske styles i forskellige afstøbninger, former og farver. Jeg havde forventet, at se en by med et hav af mennesker, som virkelig gik op i deres hår og i det hele taget hvordan de ser ud.

Forventningsafstemning

I Paris så jeg ganske lidt spændende hår. Faktisk sad noget af det mest spændende hår jeg så, på mennesker, som tydeligvis var turister i byen. Det var som om at franskmændene slet ikke gik op i deres hår, eller at de som gjorde det, holdt sig inde i deres små overbetalte lejligheder. Skuffelsen over at have brugt tid og penge på at tage til Paris, voksede mere og mere i mig. Jeg havde fravalgt et Vidal Sassoon arrangement i London samme weekend, for at komme til Paris. Min tanke havde været, at imens flere af de førende saloner i København var på samme kursus i London, ville jeg komme hjem fra Paris med noget helt andet og derfor skille mig ud fra mængden. Det var desværre ikke, hvad der skete. Måske havde jeg forventet for meget af croissantens opfindere? Måske havde jeg fanget dem på en dårlig dag, eller slet ikke fanget dem? Det kan også være, at jeg ikke befandt mig på de rigtige steder i den store by!

Konklusion

Jeg vil våge den påstand, at vi i København klare os ret godt i forhold til Paris. Vi danskere går virkelig op i vores hår. Over alt i København ser man velklædte mennesker med smukt hår og glimt i øjet. Hvis vi opgør det i procent, vil jeg formode, (uden at være sikker!) at den del af danskerne, som gør noget ud af sig selv, er en hel del større end de som gør det i Paris. Vi bør være glade for, at vi har moden ude på gaderne og ikke kun på billeder i frisørsaloner. Jeg kan forsat være stolt som dansk frisør og vide at selv de store modebyer har behov for en overhaling. Måske skulle man åbne i Paris og hjælpe dem lidt på vej?

Hvad så?

Nu har jeg fundet ud af, at Paris ikke kan hjælpe mig med bud på efterårets hårtrends i 2014. Derfor vil jeg komme med mit eget bud på, hvad vi kommer til at se meget af vinteren over! Mit bud på efterårets trend er baseret på den nuværende mode og den naturlige udvikling, der vil være her af. Plus mine tanker om, hvad der vil være passende looks for den kommende kolde tid.

Efterårets herretrend

Det kommende halve år kommer vi til, at se fyre med længere hår end vi plejer. Den efterhånden gamle ”Casper Kristensen” eller ”L.O.C.-frisure”, som vi alle kender, får lov at vokse sig lidt længere, så siderne også kommer lidt med ud. Der vil være mindre kant over frisuren og vi bevæger os tættere på et ”gentleman-look”.

Flere mænd vil igen lade deres hår farve, men ikke i kontrastfarver, som vi så det i halvfemserne. Mændene vil bevæge sig over i de koldere toner med toningsfarver, som hverken lysner eller indfarver håret, men som blot giver et koldere skær. På den måde undgår man også en udgroning, der ellers hurtigt ville komme til syne i det korte hår. De mænd som har grå stink eller helt gråt hår, vil på samme måde få tonet håret til et koldt og jævnt look.

ff4426b20616e6e6cd88955392c91716_edited.jpg

Kvindernes efterårstrend

I den seneste tid har vi set kvinder, som ellers havde langt hår, få klippet håret op til lige under kravebenet. En frisure som virkelig giver lethed og klasse, i forhold til det helt lange. En tendens, som ofte ses hos fitnesspiger, der har brug for at vaske håret hver dag, og hos mange kvindelige modeller i modeindustrien. I dette efterår kommer vi til, at se rigtig meget til denne frisure, men flere vil dog vælge, at opgradere den med et friskt pandehår. Pandehåret har vi ladet gro ud over sommeren, men nu kommer det tilbage for at blive. I vinterhalvåret er det tilmed praktisk, da det skjuler uren hud grundet huesæsonen.

Efteråret og vinteren over vil vi se en del mere til ombréfarven, som vi efterhånden alle kender. Dog vil farverne være varmere og mere dæmpede. Der vil heller ikke være så meget forskel på de valgte farver som tidligere.

I løbet af det sidste halve år har vi set flere og flere pastelfarver, og endda også på helt klassiske kvinder med langt hår. Denne tendens tror jeg vil uddø over vinteren og måske blomstre lidt op til foråret igen.

ddb1fc406db25d63975ab23c46ae4ac0_edited_edited.jpg

Featured Posts

Alt matriale er skrevet og tegnet af Filip Poulsen.
Matrialet må ikke benyttes af andre, uden særlig tilladelse

Archive
Follow Us
Search By Tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page