top of page

Det glemte håndværk!

Frisørfager har på mange måder haft sin storhedstid for flere år tilbage, det skyldes bl.a. finanskrisen. Det har gjort, at det for mange nærmere er blevet et spørgsmål om, at tjene penge eller om bare at overleve.

Er du klar til en ny storhedstid? Er du klar til at give den gas igen?

Skønhedsbranchen har fået et kreativt setback, fordi der ikke har været lige så meget overskud til, at afprøve nye ting og give sig tid til at slippe kreativiteten løs. Men...

Frisørbranchen er ved at komme på skinnerne og går lige nu en ny spændende tid i møde! Aldrig har vi haft så gode muligheder for, at udvikle os i faget og aldrig har vi haft så mange gode produkter, farver og teknikker at arbejde med! Leverandørerne står i kø med nye lækre produkter, der venter på at komme på markedet. Danskerne er begyndt at bruge penge igen, hvilket kan mærkes i brancher, hvor det er let at spare. De danske frisører har i mange år, været kende ude i verden, som nogle af de bedst uddannede og mest kompetente frisører. Her kan man takke det gode danske uddannelsessystem og den danske økonomi, som gør at folk har råd til at betale for kvalitet. Man kan sagtens få fjernet hår (på hovedet) for 100kr., men en rigtig klipning tager længere tid og koster derfor også mere.

Skærmbillede_2014-09-23_kl._14.05.52_edited.png

Det jeg gerne vil frem til er, at der i flere år har været så meget fokus på økonomien, at frisører over hele landet har glemt håndværker og tabt gnisten til faget.

Nu sidder du sikkert og tænker "jeg har sgu da ikke tabt noget som helst". Prøv alligevel at læse teksten færdig og overvej om der alligevel ikke er et eller andet du kunne gøre for dig selv, dine kollegaer eller din salon?

Med dette indlæg håber jeg på, at prikke lidt til de danske frisører. Hæld nu lidt benzin over gnisterne og lad dem bryde ud i flammer! Genvind lysten til at eksperimentere med nye klippeteknikker, nye farver og nye styningsmetoder. Det er lige nu, at du skal gøre det! Det er lige nu at du skal opgradere din salon! Du kan male din salon, tage nye billeder til hjemmesiden, få leverandøren til at komme ud og give en produktgennemgang, tage modeller ind og afprøve nye teknikker, holde et inspirerende personalemøde og meget mere! Der er så mange ting, du kan gøre for at genvinde din faglige gejst. Det eneste du skal gøre er, at gøre noget aktivt for det. Prøv f.eks., at give dig selv tre udfordringer/opgaver som skal være krydset af om en uge.

Kan du huske, da du åbnede salonen og havde hele verden foran dig? Da du slet ikke kunne vente med at komme på arbejde, eller da du på frisørskolen kunne bruge flere timer på, at udtænke den perfekte klipning til prøven i slutningen af ugen? Genvind den følelse ved at bare hoppe ud i det. Gør noget aktivt!

Brug dit håndværk og lad os i samlet flok ryste de sidste rester af finanskriden af os og stå frem, som de dygtige stolte danske frisører vi er!

Skærmbillede_2014-09-23_kl._14.08.09.png

Det skal lige siges, at det bestemt ikke er alle frisører som er ved at falde i søvn! Vi har to danske frisører, som netop er blevet tildelt en stor pris inden for faget. Prisen hedder Intercoiffure Mondial Academy Award, og bliver kun tildelt verdenseliten. De gør mig stolt over, at være dansk frisør og står samtidig til grund for dette lille opråb. Lad os følge det gode eksempel og vise hele verden og vores kunder, at vi er en del af eliten og at vi gør vores del til, at gøre verden smukkere!

Husk dit håndvært og husk på den følelse du havde da du stadig udforskede faget!

Featured Posts

Alt matriale er skrevet og tegnet af Filip Poulsen.
Matrialet må ikke benyttes af andre, uden særlig tilladelse

Archive
Follow Us
Search By Tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page